Retrosnoep

Pure nostalgie in deze retro snoepjes...

Geldhof - Neuzekes

neuzekes neuzen

De originele cuberdon heeft een uitgesproken zoete smaak en verrast door zijn harde buitenkant en smeuïge kern. De kleur verraadt dat - naast Arabische gom - framboos aan de basis ligt. Cuberdons zijn kegelvormige zoetigheden. De vorm doet denken aan een neus, vandaar dat ze in de volksmond ook wel “neuzen, neuzekes”, “tjoepkes”, “topkes”, “zwienetetjes”, worden genoemd.

Joris

De Suikerbakkerij Joris is een monument in de geschiedenis van de Belgische confiserie.Een Belgische gezins-onderneming opgericht in 1938 die reeds meerdere generaties dezelfde principes van in het begin volgt: bonbons van uitstekende kwaliteit aanbieden met respect voor de traditie en fabricatie van toen alles nog manueel gebeurde en op basis van kwalitatieve natuurlijke ingrediënten

Larmuseau - Sneeuwballen

sneeuwbal snoep

Sinds 1913 verwend Larmuseau liefhebbers van zoetigheden,met allerlei lekkers waaronder de bekende sneeuwballen.Sneeuwballen bestaan uit een zachte, smeuïge crème op basis van margarine, omhuld met een fijn laagje chocolade en bestrooid met poedersuiker. Ze smelten in je mond.  Sneeuwballen kan je best fris bewaren ideaal in de koelkast.

Gicopa - Violet

rang snoepjes snoepeiland